Aktifkan & Daftar PERCUMA

Langkah 1: Cara Aktifkan & Daftarkan MyKad Untuk MSSP

Langkah 1

Aktifkan fungsi MyKad anda secara PERCUMA dengan program Mykad Smart Shopper melalui agen Affiliate/Agensi AJ yang SAH atau pengaktifan MyKad juga boleh dibuat secara online dengan dua cara:

1. Melalui website www.mssp.my dan klik pada Daftar seperti gambar dibawah.

2. Mengisi terus borang online (anda isi sendiri) pada pautan dibawah dari portal RASMI MyKad Smart Shopper Program (MSSP). Pengaktifan Mykad melalui portal rasmi –> Daftar SINI

Isi maklumat selengkapnya untuk mendaftar sebagai ahli MSSP (seperti di bawah) dan selepas klik NEXT, kemudian klik SUBMIT.

Selepas anda mendaftar atau mengaktifkan IC/MyKad, anda akan dapat satu e-mail notifikasi yang dihantar menerusi sistem e-mail (yang anda masukkan ketika mengisi borang). Anda boleh dapatkan LOGIN ID dan PASSWORD di akhir e-mail tersebut.

Anda sudah boleh log masuk portal individu yang telah disediakan untuk melihat seperti transaksi, baki CASH POINT & REWARD POINT yang terkumpul.

26 Responses to Langkah 1: Cara Aktifkan & Daftarkan MyKad Untuk MSSP

  1. rosilawati bidin says:

    knp sya x ble daftar kn maykad sya??

  2. Abdul Razak bin Mohamad Sab says:

    SY GAGAL UTK SING IN. Tempoh proses lama n tamat. Urusan daftar berjaya. Apabila di cuba daftar ke 2. Daftar – mssg kata telah ok

    • admin says:

      Saya sudah semak mykad tuan sudah di aktifkan..tuan sudah boleh berbelanja sambil berjimat dgn mykad..sila semak email tuan di inbox atau spam folder untuk mendapatkan login detail tuan.
      Jika ada apa2 masalah boleh email ke mykadsentral[at]gmail.com

      Sekian, terima kasih

  3. Sumathi says:

    Bagaimanakah caranya untuk log masuk portal untuk mendaftarkan syarikat?

  4. Eyra says:

    Macam mana cara nak login…

  5. Husnul says:

    Sy juga alami masalah yg same..dah register tp tak dapat ape2 email pon utk login..tolong cek kan dah aktif ke belum boleh?

    • admin says:

      Email biasanya akan masuk dlm primary inbox. Jika tiada cuba semak di spam folder. Jika ada di spam folder, sila klik pada butang not spam supaya email akan dtg dr mykad smart shopper tidak masuk ke spam folder lagi. Jika masih ada masalah boleh email terus kpd admin di mykadsentral[a]gmail.com utk semakan samaada sudah aktif atau belum

  6. Asni Humairah says:

    Saya dah dftr tetapi sya x dpt nak log in sbb sya xtahu psword saya nak log in..rupa rupanya emel yg sya daftar tu salah..admin boleh tolong tak

  7. anis says:

    affiliate id tu apa?

    • admin says:

      affiliate id hanya untuk affiliate sahaja. Sebagai pengguna atau ahli MSSP (daftar percuma), login usename adalah “member”

  8. MOHD AL HUSAINY says:

    salam..
    saya dah register tapi email tk dapat lagi.. bole admin recheck.

  9. fadilah says:

    Sy tak pernah register.first time nk buat dinyatakan nombor ic saya telah wujud.apa perlu sy lakukan?

  10. Mohd faizullah bin mohd noor says:

    Assalamualaikum nk tnya lar kenapa sy tak dapat email pengaktifan too yer…

  11. Mohd rashidi bin a.aziz says:

    Cik firdaus saya rashidi kenapa xboleh nak login saya punya?? Nak check balance point dalam my card saya..

  12. Putri Nur Nadia Binti Bakri says:

    maaf mcmne nk register?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *